MENUCLOSE
January 26, 2016

Hoe het met de sokken gaat? Slecht!

De vraag die wij de afgelopen weken zonder twijfel het vaakst hebben beantwoord is: ‘Hoe gaat het met de sokken?’ Dat lijkt een makkelijke vraag en hij is eenvoudig te beantwoorden. ‘Het gaat fantastisch. We hebben een vliegende start gehad. We krijgen complimenten over de website, de levering en vooral over de kwaliteit van onze sokken.’

Maar als je deze vraag maar vaak genoeg herhaalt, krijgt hij vreemd genoeg een andere betekenis voor ons. ‘Hoe gaat het met de sokken?’, lijkt namelijk over een product te gaan en dat was voor ons nooit uitsluitend de bedoeling van Manitou.

Laten we het zo zeggen: als je een jaar lang, dag in dag uit, met sokken bezig bent, krijg je er een bepaalde fixatie voor.
We zien geen sterretjes, we zien sokken. Overal. Sokken van de man die voor je fietst. Sokken van de jongens in de rij van de kassa. Sokken van je schoonvader, sokken van je broer, van je neefjes, babysokjes, slobkousen, tennissokken, sokken op televisie bij die ene acteur in die ene film, sokken van de pizzakoerier en ga zo nog maar even een blog of wat door.

Wat we hiermee bedoelen te zeggen is: ‘Hoe gaat het met de sokken?’ wordt als vraag in algemene zin misschien juist nog wel veel te weinig gesteld. Want zo goed gaat het dan eigenlijk helemaal niet. Als je er écht op gaat letten loopt de mannensok er als fashion stiefkindje nog steeds maar treurig en eenzaam bij.

Dat maakt misschien dat ik vorige week – na vraag nummer 236 – ineens schrok van mijn eigen antwoord. ‘Hoe gaat het met de sokken?’, vroeg zomaar een uiterst attente bekende. En voor ik er erg in had, antwoordde ik – waarschijnlijk iets harder dan gepast: ‘Goed! Maar hoe gaat het eigenlijk met jouw sokken?’

Oftewel: we kunnen nog wel wat hulp gebruiken! Niet dat we uiteindelijk een heropvoedingskamp voor sokkenbarbaren willen starten, maar een klein beetje extra aandacht kan geen kwaad. Daarom dagen we je uit. Kijk met ons mee! Plaats de komende maand een foto op onze Facebookpagina van een absolute sokkenmisdaad tegen de menselijkheid en je maakt met jouw scherpe oog kans op een sokkenpakket naar keuze.

Game on! ☺

share:

Comments (No Responses )

No comments yet.